Afkoelen? Gebruik een sauna stortemmer

Afkoelen? Gebruik een sauna stortemmer

Na een saunagang is het belangrijk om je lichaam weer goed af te laten koelen. Een goede manier hiervoor is door een sauna stortemmer te gebruiken. Hiermee geef je je lichaam in één keer een heerlijke frisse boost. Weten waarom dit zo goed voor je is? Lees het in deze blog.

Waarom is afkoelen na een saunagang belangrijk?

Na een saunabezoek van ongeveer 15 minuten is je lichaam gemiddeld met 1,5 graad opgewarmd. Deze extra warmte moet je ook weer kwijtraken. Door af te koelen breng je je lichaam weer terug op zijn normale, gezonde temperatuur. Als je niet goed afkoelt blijf je nog lang nazweten en kun je hoofdpijn krijgen. Afkoelen zorgt naast een betere bloedsomloop ook voor een ontspannen gevoel. Dit komt door de aanmaak van het gelukshormoon endorfine.

Welke mogelijkheden zijn er om af te koelen?

Als je in een sauna cabine heerlijk hebt genoten van de warmte zijn er verschillende mogelijkheden om weer af te koelen. Zo zorgt een koud voetenbad ervoor dat je langzaam vanuit je voeten en benen wordt gekoeld. in combinatie met een rondje buiten lopen in de frisse buitenlucht zorgt dit ervoor dat je lichaam geleidelijk afkoelt. Ook een koude douche zorgt voor geleidelijke afkoeling. Je kunt natuurlijk ook een tuinslang gebruiken. Voor echte diehards is een ijskoud dompelbad de ideale manier om snel warmte kwijt te raken. Een andere, iets minder heftige manier om snel weer op je normale lichaamstemperatuur te komen is door middel van een sauna stortemmer.

Hoe werkt een sauna stortemmer?

Een stortemmer wordt aan de muur gemonteerd. Binnenshuis wordt deze aangesloten op de koudwaterkraan via een flexibele slang. Bij een buitenopstelling kan de stortemmer ook worden aangesloten op de tuinslang. De sauna stortemmer vult zichzelf volledige of gedeeltelijk met koud water. Wanneer je aan de hendel of het touw trekt laat je het verfrissende koude water over je lichaam stromen. Tijdens het afkoelen van de huid sluiten de poriën zich weer, waardoor je een tintelend gevoel ervaart.

Stortemmer van Saunakoning

Bij Saunakoning kun je terecht voor een kwalitatief hoogwaardige en zelfvullende stortemmer van Kambala hout. Dit is een unieke houtsoort die zeer duurzaam is. De sauna stortemmer is waterdicht verlijmd, zuiver rond geschaafd en geslopen. De beugels en banden zijn gemaakt van roestvrij staal. Het waterniveau is door de ingebouwde vlotter verstelbaar tussen 5 en 15 liter.

Terug naar overzicht
Bezoek onze showroom