Commerciële sauna in vakantiepark

Uw gasten een heerlijk ontspannende verblijf in hun vakantievilla laten ervaren? Bied ze de mogelijkheid met een sauna in hun recreatiewoning! Ze komen er helemaal tot rust na een lange dag van activiteiten, en doen meteen nieuwe energie op voor de rest van de vakantie.

Commerciële sauna in recreatiewoningen

In tegenstelling tot een privésauna wordt een commerciële sauna bijna dagelijks door veel mensen bezocht. Een sterke, slijtbestendige uitrusting is dus belangrijk. Ook efficiënte verwarmingssystemen en een moderne, digitale besturing zijn van groot belang. Daarnaast moet een commerciële sauna aan de volgende eisen voldoen:

  • De toegang tot de sauna moet barrièrevrij zijn.
  • De sauna moet voorzien zijn van een noodstopschakelaar voor de kachel
  • Er moet een efficiënt toe- en afvoerluchtsysteem beschikbaar zijn voor een aangenaam ruimteklimaat.

Natuurlijk moet niet alleen de functionaliteit in orde zijn, maar speelt de esthetiek ook een rol. Met kleurverlichtingssystemen kan een prettige sfeer worden gecreëerd voor de sportschoolgasten. Bij het ontwerp van de sauna wordt ook rekening gehouden met saunaligbanken die eenvoudig te verplaatsen zijn, maar toch een solide onderconstructie hebben die voor stabiliteit zorgt. Verder moet de perfecte commerciële sauna altijd qua vorm, kleur en materiaal op het totaalconcept en op de omgeving afgestemd zijn.

Massieve sauna’s in recreatievilla’s

De sauna’s in de Massief Serie zijn uitermate geschikt voor gebruik in recreatiewoningen vanwege de massieve en oerdegelijke constructie. Deze super degelijke Finse sauna’s zijn in prijs-kwaliteit verhouding de beste in zijn soort. De massieve planken gaan een leven lang mee. De sauna’s uit de Massief Serie zijn zowel verkrijgbaar in binnen- als buitensauna formaat. U kunt er dus voor kiezen om uw gasten in hun recreatiewoning van ene saunasessie te laten genieten, of juist in de tuin. De sauna’s zijn geheel op maat te maken. Omdat ze van binnenuit zijn op te bouwen, kunnen ze zeer nauwkeurig in bestaande ruimtes worden ingebouwd. Naast de verschillende maatwerkopties is er ook keuze uit twee soorten interieur. Standaard is de sauna uitgerust met het Classic interieur. Upgraden tot het Exclusive interieur biedt u rond afgeschaafde banken en een rondere rugleuning. Beide interieurs kunnen natuurlijk worden uitgebreid met extra’s, zoals een LED-strip achter de leuning of diverse accessoires.

Massieve sauna’s worden gemaakt van twee houtsoorten die beide gekapt zijn in FSC-bossen. De bossen worden dus goed beheerd en het kappen is in balans met de natuur. Er worden altijd nieuwe bomen geplant, dus van ontbossing is geen sprake.

  • Nordisch Fichte. De natuurlijke eigenschappen van Nordisch Fichte hout zorgen ervoor dat de grote schommelingen in temperatuur en vochtigheid geen nadelige effecten hebben op de stabiliteit en levensduur van de sauna.
  • Espen. De banken zijn gemaakt van espenhout. Dat is is noestvrij, splintert niet en warmt minder snel op dan andere houtsoorten. Daardoor is het erg prettig om op te zitten of liggen.

Vertrouw op de expertise van Saunakoning

Saunakoning is dé expert in hoogwaardige maatwerk sauna’s. Dit maakt ons ook uitermate geschikt als partner voor het realiseren van uw sauna voor commercieel gebruik. Door onze ruime ervaring in de recreatieparkbranche kunnen wij u perfect begeleiden in het ontwerpen, produceren en plaatsen van de meest ideale sauna. Zo hebben wij al sauna’s geleverd voor de Roompot, Topparken en Landal Greenparks. Kom eens langs in één van onze showrooms en bekijk ons aanbod. Onze verkoopadviseurs staan u graag te woord over alle mogelijkheden voor commerciële sauna’s in recreatieparken!

Terug naar overzicht
Bezoek onze showroom