De full-spectrum infraroodsauna’s

De full-spectrum infraroodsauna’s

Heerlijk de sauna in op je vrije dag of na een drukke werkdag; voor veel mensen staat de sauna gelijk aan pure ontspanning. Maar ook als je last hebt van je spieren en gewrichten kan een infrarood sauna voor de nodige verlichting zorgen. Ontspanning en herstel in één, wij zeggen: een win-win! Infrarood sauna’s met full-spectrum stralers zorgen voor ultieme ontspanning voor spieren en gewrichten. Maar wat is een full spectrum sauna nu precies? Wij leggen het je graag uit.

Wat zijn full spectrum stralers?

Eigenlijk verklapt de naam het al: full-spectrum stralers beschikken over het volledige spectrum aan infraroodstraling. Wat bedoelen we hiermee? Je hebt zowel de lange golf, middengolf als de korte golf straling. De verschillende dieptewerkingen van deze stralers zorgen voor ieder een ander effect op het lichaam. Lees hier alle ins en outs over de verschillende infraroodstraling.

De lange golf stralers

Bij een full-spectrum infrarood sauna bestaat 15% uit lange golf stralers (IR-C). Deze straling dringt alleen door tot in de bovenste laag van je huid: de opperhuid. Een goede doorbloeding en een verhoogde transpiratie zorgt voor een heerlijke ontspanning.

De middengolf stralers

De middengolf stralers zijn de IR-B straling en dringt door tot in de bovenste lederhuid. Bij een full-spectrum infrarood sauna is deze straling ongeveer 58%. Dit is goed voor de bloedcirculatie, transpiratie en het ontgiften van je lichaam.

De korte golf stralers

De korte golf straling (IR-A straling) is de meest krachtige en is ongeveer 27%. De dieptewerking van de korte golf zorgt ervoor dat spieren en gewrichten worden opgewarmd met pijnverlichting als gevolg. Deze straling zorgt voor versoepeling van de spieren. Houd er rekening mee dat je ongeveer 30 minuten gebruik kunt maken van een infrarood sauna met full-spectrum stralers.

Onze infrarood sauna’s met full-spectrum

Alle sauna’s van de Enjoy Life Serie bevatten full-spectrum stralers, dus de keuze is reuze! Al deze sauna’s beschikken over dimbare full-spectrum stralers. De prijzen lopen uiteen van een 1-persoons sauna vanaf €2.695 tot een grote 4-persoons infrarood sauna van €6.295.

Wil je graag meer informatie inwinnen? Haak dan één van onze specialisten aan in onze showrooms, we zijn te vinden in Nederland: Hoevelaken, Alphen a.d. Rijn, Wijchen en Waalre, en België: Zandhoven, Waregem en Genk!

Terug naar overzicht
Bezoek onze showroom