De saunakilt: een must-have voor saunagangers

De saunakilt: een must-have voor saunagangers

Wanneer je een dagje naar de sauna gaat is het verplicht een handdoek mee te nemen of er een te huren. Ook wanneer je thuis een bezoekje brengt aan de sauna is een handdoek geen overbodige luxe. Toch een stukje fijner om op te zitten of te liggen! Nog fijner dan een zachte handdoek is een saunakilt. In deze blog leggen we je uit wat een saunakilt is en waarom jij er eentje zou moeten aanschaffen!

Wat is een saunakilt?

Een saunakilt is een badstoffen omslagdoek die je vastmaakt met een handige klittenband sluiting. Ze zijn er in twee versies; een versie voor mannen en een versie voor vrouwen. De versie voor vrouwen is een stuk langer, zodat deze het hele lichaam bedekt. De mannenversie kan om de heupen gedragen worden.

De voordelen van een saunakilt

Vocht absorberend

Wanneer je op zoek gaat naar een fijne saunakilt is het belangrijk dat je naar de stof kijkt. Je wilt namelijk een saunakilt die vocht absorbeert. Katoen is dan een goede keuze. Ook saunakilts in badstof nemen veel vocht op. Hierdoor ben je snel weer droog wanneer je uit het dompelbad stapt, maar ook zweet is hiermee verleden tijd.

 

Minder warm dan een badjas

Veel saunagangers verkiezen de saunakilt boven de badjas. Doordat de badjas mauwen heeft en vaak ook een capuchon, is deze vele malen warmer dan een saunakilt. Aangezien het in de sauna kan oplopen tot zo’n 90 graden Celsius, is het wel lekker om zo min mogelijk van je lichaam bedekt te hebben. Nog een reden om een saunakilt aan te schaffen dus!

Geen last van afzakken

Je herkent het vast wel: een omgeslagen handdoek is lastig vast te knopen en zakt daardoor snel af. Wanneer je een dagje naar de sauna gaat wil je ontspannen en niet continu bezig zijn met je afzakkende handdoek. Een saunakilt is dan een uitkomst! Door de handige klittenband sluiting blijft de saunakilt stevig vastzitten en heb je geen last meer van afzakken.

Terug naar overzicht
Bezoek onze showroom