De voordelen van een infrarood sauna

1.    Infraroodwarmte is goed voor spieren en gewrichten

Het allergrootste verschil tussen een traditionele sauna en een infraroodcabine is de manier van opwarmen. In de klassieke sauna wordt vooral de lucht opgewarmd, terwijl de lucht van een infrarood sauna een stuk lager ligt. De warmte van de stralers dringt tot diep in de huid door met verschillende soorten straling: IR-A, IR-B en IR-C. Door deze opwarming kunnen onze spieren en gewrichten heerlijk ontspannen. De bloeddoorstroming in je lichaam wordt bevorderd waardoor je minder last van spier- en gewrichtspijn hebt en je een stuk soepeler kunt bewegen.

2.    Ontgiften van je lichaam

Door regelmatig gebruik te maken van de infrarood sauna, is het mogelijk om gifstoffen uit je lichaam te krijgen door te transpireren. Deze gifstoffen of toxines zijn opgeslagen in onze vetcellen en komen het lichaam binnen via onze voeding. Deze stoffen kunnen onder andere bijdragen aan: vroegtijdige veroudering, obesitas, een tekort aan energie, depressie en slapeloosheid. Na ongeveer 20 minuten hebben de stralers in de sauna de vetcellen opgewarmd tot 42 graden Celcius. Alleen dan zijn ze in staat deze gifstoffen uit te scheiden.

3.    De temperatuur ligt niet te hoog

Door een gevoel van comfort en relaxatie komt je geest tot rust, waardoor stress of hoofdpijn als sneeuw voor de zon kan verdwijnen! De temperatuur van een infraroodcabine ligt een stuk lager dan de traditionele sauna, waardoor een infrarood sauna simpelweg voor meerdere mensen geschikt is. Niet iedereen kan zich ontspannen in een sauna van 90 graden, het benauwde gevoel dat ze in een traditionele sauna ervaren, hebben ze bij een infraroodcabine niet.

De infrarood cabine werkt als volgt:

  • De maximum temperatuur is 75 graden en wordt ook niet warmer.
  • De luchtvochtigheid in de cabine is zeer laag, omdat je geen water op de kachel gooit. De temperatuur voelt dan een stuk aangenamer.
  • Je zit recht voor de infrarood stralers, waardoor je lichaam van binnen lekker opwarmt. De stralers hebben een goede dieptewerking op je spieren en gewrichten.

4.    Klein en compact: weinig ruimte nodig

Infrarood sauna’s zijn compact en daardoor makkelijk overal in huis te plaatsen. Voor een optimale werking van de stralers dien je voor de infraroodstralers te zitten, waardoor je minder ruimte nodig hebt dan een traditionele sauna, waar je het beste op een bankje kunt liggen.  Een eenpersoons infraroodcabine is al verkrijgbaar van 90x90x200 cm. Een tweepersoons sauna heb je al vanaf 110 x 100 x 200 cm!

5.    Snelle plaatsing

De infrarood sauna’s zijn in je huis eenvoudig te plaatsen. Uiteraard is het noodzakelijk om een stopcontact in de buurt te hebben. Houd er rekening mee dat de panelen door het trapgat moeten als je de sauna op de eerste of tweede verdieping wil plaatsen.

Door het eenvoudige kliksysteem dat aanwezig is, zijn de cabines binnen 1 uur in elkaar te zetten! Ideaal!

Terug naar overzicht
Bezoek onze showroom