De voordelen van een sauna in de zomer

De voordelen van een sauna in de zomer

In de sauna in de zomer? Met dat warme weer? Misschien denk je wel: waarom zou ik dat doen? In deze blog leggen we je uit waarom een sauna zelfs op warme dagen heel aangenaam is!

Je raakt beter bestand tegen de hitte

Hoe dat werkt? Je lichaam went aan de warmte. Iedere keer dat je in de sauna gaat train je je lichaam als het ware om hoge temperaturen aan te kunnen. Heb je dus snel last van zomerhitte? Regelmatig in de sauna gaan helpt je om de warmte beter te weerstaan. Het duurt ongeveer 8 weken voordat je lichaam gewend is aan de warmte. Het beste kun je dus in de lente beginnen om vaker een saunasessie in te plannen. Dan kom je die zomermaanden een stuk makkelijker door.

Je profiteert het meest van de positieve effecten van een sauna

Een sauna levert je vele gezondheidsvoordelen op. Je immuunsysteem verbetert, huid wordt er steviger en elastischer van en het helpt je te ontspannen. Gebruik je de sauna alleen in de winter, dan mis je de positieve effecten dus in de zomer. Terwijl je er ook dan veel baat bij hebt!

Je huid wordt gereinigd

Tijdens de zomermaanden smeer je jezelf volop in met oliën en crèmes tegen zonlicht. Hierdoor kunnen poriën dichtslippen. Een saunasessie zorgt ervoor dat je poriën weer openen en je huid gereinigd wordt.

Na de buitensauna lekker bruin worden in de tuin

Ideaal als je een buitensauna hebt: afkoelen na een saunasessie doe je gewoon lekker in de tuin. Doordat de buitenlucht in de zomer minder koud is dan in de winter koel je geleidelijk af. Je kunt als afsluiter ook nog heerlijk zonnebaden in de tuin en meteen bruin worden. Ultiem genieten dus!

Geen zomerse dag? Zoek zelf de warmte op

In Nederland is het zeker niet de hele zomer mooi weer. Sterker nog, regenachtige dagen in de zomer komen vaak voor. Dan kun je een saunadagje inplannen aan huis. Geniet je toch van een lekker warme en ontspannende dag.

Terug naar overzicht
Bezoek onze showroom