Draagt een infrarood sauna bij aan een betere gezondheid?

Ontspannen voor en na het sporten

Met name als u een buitensport beoefent, is er niets heerlijker dan om voor of na het sporten even te ontspannen in uw sauna. Heeft u een (sport)blessure opgelopen? De spieren zullen sneller herstellen wanneer u regelmatig gebruikmaakt van een infrarood sauna. Artsen raden het gebruik van infrarood therapie dan ook vaak aan bij sportblessures of chronische pijnen.

Last van artritis?

Mensen die leven met artritis slikken vaak pijnstillende medicijnen om de pijn te verlichten. Echter, omdat dit nadelige effecten kan hebben voor je nieren en lever, zoeken mensen vaak naar een alternatieve manier om de pijn te verminderen. Er zijn mensen die dit doen met warmtetherapie met behulp van een infrarood cabine. Naast de pijnverlichtende werking, kan het ook helpen met het ontgiften van het lichaam. Een win-win situatie dus!

Huid en gewrichtspijn

Een infrarood cabine is een ontspannende manier om uw lichaam tot rust te laten komen. De infraroodstralen werken in op uw huid, waardoor de huid zich kan zuiveren en afvalstoffen uit uw lichaam worden afgevoerd. Een leuke bijkomstigheid hiervan is, dat u ook wat calorieën verbrandt en de fysieke conditie van uw lichaam verbetert. De warmte van de stralen zorgt bovendien voor een betere bloeddoorstroming, waardoor gewrichtspijnen zullen afnemen.

Mocht u een infrarood sauna willen aanschaffen voor uw gezondheid, vraag dan eerst advies aan bij uw huisarts. Uiteraard kunt u een sauna ook ter ontspanning kopen, want bovenal is het heerlijk rustgevend!

Terug naar overzicht
Bezoek onze showroom