Fibromyalgie behandelen met infrarood sauna

Fibromyalgie en infrarood cabines

Het is niet altijd mogelijk om naar een zonnige bestemming te gaan en de warmte op die manier op te zoeken. Gelukkig zijn er meer manieren om de klachten van fibromyalgie te verminderen. Bijvoorbeeld door het gebruik van een infrarood cabine!

Maak je weleens gebruik van de sauna? Dan weet je waarschijnlijk als geen ander hoe heerlijk ontspannend dit kan zijn. De aangename warmte verbetert de doorbloeding van pijnlijke spieren en gewrichten. Het resultaat? Aanzienlijk minder lichamelijke klachten. Ideaal dus voor patiënten met fibromyalgie.

Infrarood cabine gebruiken bij klachten

Ben je een fibromyalgie patiënt? Dan wordt aangeraden om drie keer in de week gebruik te maken van een infrarood sauna, maar per sessie niet langer dan 30 minuten. Afhankelijk van je klachten kan je ook besluiten vaker gebruik te maken van de sauna. Het beste is trouwens om gebruik te maken van een therapeutische infrarood cabine. Deze is namelijk uitgevoerd met infrarood stralers in de achterwand. In combinatie met infrarood stralers wordt de infrarood warmte beter opgenomen door het lichaam. Aan de zijkant van een therapeutische cabine bevinden zich meestal carbon stralers. Dankzij de vorm zijn deze ideaal voor de behandeling van schouder- en nekpijn.

Infrarood cabines steeds populairder

Waar men in het verleden nog sceptisch was over het gebruik van infrarood sauna’s voor het behandelen van lichamelijke klachten als artrose, reuma of fibromyalgie, is dat tegenwoordig anders. Ook op basis van onderzoeken blijkt het wel degelijk een positief effect te hebben op patiënten met lichamelijke klachten. Daarom ook dat mensen met bijvoorbeeld fibromyalgie steeds vaker worden gewezen op de positieve effecten van infrarood sauna’s.

Natuurlijk is het niet zo dat het regelmatig gebruik van een infrarood sauna álle klachten van fibromyalgie kan wegnemen, maar feit is wel dat veel patiënten er baat bij hebben. Zowel op de korte als lange termijn. Vraag wel altijd eerst je huisarts om advies!

Terug naar overzicht
Bezoek onze showroom