Hoe vaak per week mag je in de sauna?

Hoe vaak per week mag je in de sauna?

Een saunasessie is heerlijk ontspannend en rustgevend. Daarom wil je er graag zo vaak mogelijk van genieten. Maar hoe vaak per week mag dat? En wat zijn de voordelen van regelmatig saunagebruik? Je leest het hier!

Hoe vaak in de sauna is verstandig?

Het bezoeken van de sauna is gezond voor je lichaam. Er zit daarom geen maximum aan het aantal saunasessies dat je per week of per maand mag doen. Uit een onderzoek uit Journal Neurology blijkt zelfs dat als je vier tot zeven keer per week een heteluchtbad neemt, de kans op het krijgen van een beroerte met 60% daalt. Denk je nu, vier tot zeven keer per week, dat is wel erg vaak? Dat komt omdat het onderzoek is uitgevoerd in Finland, waar de saunagang een dagelijkse bezigheid is. Maar ook in Nederland kun je in je eigen sauna aan huis heerlijk profiteren van de gezondheidsvoordelen van een sauna. Het is wel belangrijk om te weten dat je veel vocht verliest met de hoge temperaturen. Je kunt dus gerust vijf keer per week naar de sauna als je wilt, maar let er dan wel op dat je genoeg drinkt.

Hoeveel saunarondes per keer?

Een saunaronde duurt tussen de 8 en 15 minuten. Afhankelijk van hoe vaak je gebruikmaakt van de sauna kun je de volgende vuistregels aanhouden. Ga je één keer per week in de sauna? Reken dan drie sessies. Ga je twee keer per week in de sauna? Dan zijn twee sessies voldoende. Ga je drie keer per week of vaker? Houd dan één sessie aan. Hoe vaker je in de sauna gaat, hoe minder rondes er dus nodig zijn. Dit zijn natuurlijk richtlijnen. Luister altijd naar je lichaam. Heb je het gevoel dat je de hoge temperaturen niet zo goed meer kan verdragen? Ga dan gewoon eerder de sauna uit of plan een sessie minder in.

Wat zijn de voordelen van regelmatig in de sauna gaan?

Als je meerdere keren per week in een infrarood cabine of andere sauna gaat, zul je het meest genieten van de gezondheidsvoordelen. Je bouwt een betere weerstand op, hebt minder kans op hart- en vaatziekten, hebt een betere conditie en je zult je mentaal positiever voelen!

Terug naar overzicht
Bezoek onze showroom