Kleurentherapie in de infrarood sauna

Kleurentherapie in de infrarood sauna

Het is al jaren bekend dat licht van grote invloed kan zijn op de gemoedstoestand. Iedere kleur licht heeft unieke stimulerende eigenschappen. Wil jij je infrarood sessie nog relaxter maken? Lees dan snel verder hoe kleurentherapie werkt!

Wat is kleurentherapie?

Kleurentherapie in de infrarood sauna kan worden ingezet wanneer je lichamelijk of geestelijk niet lekker in je vel zit. Deze vorm van therapie brengt je lichaam en geest namelijk in balans. Kleurentherapie is gebaseerd op verschillende chakra’s en aura’s. Chakra’s zijn de zeven belangrijke energiecentra langs de ruggengraat. Je aura is je persoonlijke energieveld. In de ayurvedische geneeskunde worden fysieke en mentale kwalen toegeschreven aan één of meer chakra’s die niet goed werken. De verschillende kleuren van kleurentherapie zijn gekoppeld aan de chakra’s en hebben bijbehorende genezende effecten.

Welke kleur heeft welke genezende effecten?

Blauw – keelchakra. Blauw straalt rust, vertrouwen, ambitie en creativiteit uit. Het vermindert hoofdpijn, stress, ademhalingsproblemen en reuma.

Groen – hartchakra. Groen staat voor harmonie, groei, kalmte en liefde. Het zorgt voor een diepe ontspanning en helpt bij hartklachten, zenuwaandoeningen, hooikoorts en verkoudheid.

Geel – maagchakra. Geel versterkt de levenskracht. Het vermindert klachten die voortkomen uit diabetes, nier- en leveraandoeningen, constipatie, infecties en reuma.

Oranje – miltchakra. Oranje straalt warmte en levenskracht uit. Het zorgt daarom voor een hogere algehele vitaliteit en meer wilskracht.

Rood – heiligbeen. Rood zorgt voor blijdschap, geluk, denken, wilskracht en energie. Daardoor werkt het opwekkend en heeft het een positieve invloed op de bloedsomloop en bloeddruk.

Indigo – zesde chakra. Indigo is de kleur van emoties. Het reinigt het bloed, werkt pijnverlichtend en helpt je het bewustzijn te vergroten door je zicht, gehoor en reuk te verbeteren.

Hoe wordt kleurentherapie in de sauna ingezet?

De infrarood sauna’s van Saunakoning zijn uitgerust met professionele kleurentherapie. Dankzij 609 individuele LED’s kun je een intens lichtbad instellen in iedere kleur van de regenboog! De kleurentherapie wordt geleverd met een afstandsbediening, zodat je eenvoudig vanaf afstand de kleur kunt instellen. Zo hoef je niet telkens op te staan om van kleur te wisselen. Je kunt één bepaalde kleur vastzetten, maar er is ook de mogelijkheid om alle kleuren langzaam af te gaan. Zo vloei je rustig van de ene in de andere gemoedstoestand.

Terug naar overzicht
Bezoek onze showroom