Wat verbruikt en kost een infrarood sauna?

Wat verbruikt en kost een infrarood sauna?

Naar de sauna in je eigen huis, voor velen een ultiem ontspanningsmoment! Naast ontspanning biedt een sauna ook lichamelijke voordelen voor je gezondheid. Veel mensen denken onterecht dat een infrarood sauna in huis automatisch zorgt voor hoge rekeningen. Maar is dit wel waar? In deze blog gaan we dieper in op de kosten van een infrarood sauna, dus lees snel verder!

De kosten voor het aanschaffen van een infrarood sauna

Net zoals bij vele dingen in het leven kun je het zo duur maken als je zelf wilt. Saunakoning heeft een breed assortiment aan infrarood sauna’s beschikbaar. Wil je gaan voor een goedkopere, kleine twee persoons sauna? Deze optie is al beschikbaar vanaf €1375,-. Wil je gaan voor een grotere sauna voor meer personen? En zou je hier dan ook andere opties bij willen hebben zoals dimbare stralers of full-spectrum stralers? Dan lopen de prijzen op tot €7950,-, maar ook alles daar tussenin. Voor ieder wat wils dus!

De maandelijkse kosten van een infrarood sauna

Gezien een infrarood sauna haar warmte haalt uit infrarood stralers die zijn aangesloten op het elektrisch net, verbruikt een infrarood sauna natuurlijk stroom. Wat je energiekosten precies zijn hangt af bij welke leverancier je elektriciteit afneemt, maar gemiddeld betaald je €0,22 voor 1kilowattuur (kWh).

De stralers van de kleinere sauna waar we het net over hadden hebben samen een vermogen van 1600 Watt, oftewel 1,6 kilowatt. Dit betekent dat een uurtje in de sauna je 1,6 kW kost. Rekening houdend met de gemiddelde prijs van €0,22 per kW, wil dat zeggen dat dit uurtje je €0,35 heeft gekost.

Wanneer je op zoek bent naar een grotere, luxere optie komt een vermogen van 2800 Watt (2,8kW) ook vaak voor. Passen we hetzelfde rekensommetje hier toe, dan kom je uit op een bedrag van €0,62 per uur. Zo zie je maar weer dat ontspannen thuis niet duur hoeft te zijn! Enthousiast geworden over het idee van een sauna bij jou thuis? Bekijk dan snel ons aanbod infrarood sauna’s online of maak een afspraak bij ons in de showroom!

Terug naar overzicht
Bezoek onze showroom