Barrelsauna’s

Bekijk alle Barrelsauna's

Barrelsauna

Barrelsauna’s worden getypeerd door hun authentieke ronde vorm. Deze vorm zorgt voor goede luchtcirculatie in de cabine, waardoor de sauna snel opwarmt. Bovendien is een barrelsauna een echte eye-catcher voor in uw tuin. Barrelsauna’s worden geleverd met een buitenterrasje met twee zitbanken. Zo kunt u meteen even afkoelen na een saunasessie, maar kunt u nog wel heerlijk in de tuin blijven zitten. U kunt de sauna ook nog uitbreiden met een design dak van Red Cedar balken dat waterdicht wordt afgesloten. Een andere optie is om uw sauna te bedekken met dakshingles. Ook deze zorgen voor een 100% waterdichte barrel sauna.

Met hoeveel personen kunt u in een barrel sauna?

Bij Saunakoning kunt u een barrel sauna kopen in diverse afmetingen. Of u nu alleen met een vriend of partner of met de hele familie wil genieten, er is ruime keuze. In de barrel sauna’s van Saunkoning kunt u met 2 tot 6 personen van een saunasessie genieten. In welke positie? Dat kiest u helemaal zelf. U kunt kiezen uit 1 of 2 ligbanken. De rest zijn zitplaatsen. U kunt bij ons ook kiezen voor een sauna op maat. U geeft ons dan de gewenste maten door en wij maken de sauna precies passend voor in uw tuin. Het maakt dus niet uw hoe groot uw tuin is en hoe deze is ingedeeld. Onze experts zoeken samen met u naar de beste afmetingen.

Hoe verwarmt u een barrelsauna?

Een barrelsauna wordt opgewarmd met een elektrische kachel of een houtkachel. Beide kachels hebben ongeveer 25 minuten nodig om op te warmen. Dit is afhankelijk van de gewenste aanvangswarmte en de grootte van de sauna. De warmteoverdracht gebeurt via hete lucht. Dit type sauna is dus alleen effectief op hoge temperaturen. Elektrische kachels kunnen een sauna opwarmen tot 65 a 110 graden Celsius. Ze kunnen zowel voor een droog effect als een stoomeffect zorgen. Een groot voordeel van een elektrische kachel is het gebruiksgemak en de veiligheid. Let wel op dat u een hittebestendige siliconenkabel gebruikt voor het aansluiten en zet de kachel niet onder een bank of achter een schot. De warmte moet namelijk gelijkmatig verdeeld worden over de ruimte. Houtbranders zijn de klassieke opwarmmethode. Een houtgestookte kachel kan uw sauna tot hoge temperaturen opstoken en kan met gemak grote ruimtes warm houden. Ook met een houtkachel kunt u stoom produceren. Een houtkachel steekt u aan met wat aansteekblokjes en hout. Vervolgens zal de sauna binnen 30 tot 40 minuten op temperatuur zijn. Voor welk type kachel u ook gaat, uw barrelsauna zal snel opgewarmd zijn. Door authentieke ronde vorm is er een goede luchtcirculatie in de cabine die de ruimte snel warm krijgt.

Vakkundige plaatsing van uw barrel sauna

Onze specialisten zorgen ervoor dat uw sauna op een professionele manier wordt geïnstalleerd, zodat u snel en optimaal kunt genieten. De monteurs zorgen ervoor dat de weersomstandigheden geen negatieve invloed op de sauna kunnen hebben. De opbouwtijd is afhankelijk van de grootte van de sauna. Met een buitensauna kunt u rekening houden met ongeveer 10 uur opbouwtijd. Er komen twee ervaren monteurs die binnen 1 dag de sauna voor u plaatsen. Aan het einde van de dag hoeft u alleen nog maar de kachel aan te steken en kunt u meteen genieten van uw barrelsauna aan huis!

Bezoek onze showroom