Buitensauna’s

Alle buiten sauna's

Bij de Saunakoning heeft u de keuze uit buitensauna’s en barrel sauna’s in verschillende formaten. Een sauna thuinhuis voor buiten wordt standaard geleverd inclusief blokhut, binnenvloer, terrasvloer, lamp met lampenscherm, deur van brons thermoglas en één of meerdere espen banken, leuningen en hoofdsteunen. U kunt zelf het dak van de buitensauna kiezen en de relaxruimte indelen. U kunt bij ons ook een sauna op maat bestellen. U geeft ons de maten die u wenst en wij maken de sauna precies passend voor in uw tuin. Er zijn ook diverse uitbreidingsmogelijkheden zoals een raam of een extra voorportaal.

Ik ben opzoek naar een:

Wat zijn de voordelen van een buitensauna?

Een buitensauna is een mooie manier om langer van uw tuin te genieten. Zelfs als het waait en regent kunt u heerlijk in de tuin zitten in uw warme sauna. En als u uit de sauna komt is een koude douche niet nodig, want u kunt u laten verfrissen door de buitenlucht. Daarnaast is een buitensauna een meerwaarde voor uw tuin door een prachtige houten buitenafwerking of een extra luxe design. U kunt uw buitensauna ook afwerken met hetzelfde materiaal als uw gevelbekleding, zodat u een mooi geheel creëert. Daarnaast bent u met een sauna die buiten geplaatst wordt minder aan afmetingen gebonden. Als u met twee personen goed wilt kunnen liggen, heeft u minimaal een ruimte nodig van 2 meter breed bij 1,70 meter diep. Dit past natuurlijk niet zomaar in iedere (bad)kamer in huis. Voor een buitensauna bestaat er bovendien ook de mogelijkheid om gebruik te maken van een houtkachel in plaats van een stroomkachel om de sauna op te warmen. Hierdoor kunt u een grote sauna in uw tuin plaatsen, zonder dat hiervoor dure speciale voorzieningen aangelegd moeten worden. Kortom, een buitensauna brengt een hoop voordelen met zich mee!

Welke sauna’s kunnen buiten geplaatst worden?

Saunakoning heeft verschillende buitensauna’s in het assortiment. U kunt kiezen om een traditionele Finse sauna of een barrelsauna in uw tuin te laten plaatsen.

De traditionele Finse sauna kan tot wel 90 °C verwarmd kan worden. Dit type buitensauna heeft houten banken met verschillende hoogtes, zodat u zelf kan bepalen hoe heet u de saunasessie wilt maken. Doordat u in een Finse sauna snel gaat zweten, wordt de doorbloeding van uw lichaam bevordert en de hartprestatie verhoogd. Gezond en genieten in één! Zit de ideale sauna er net niet tussen voor u? Ook dan helpen wij u graag aan een buitensauna op maat.

Barrelsauna’s worden getypeerd door hun authentieke ronde vorm. Deze vorm zorgt voor goede luchtcirculatie in de cabine, waardoor de sauna snel opwarmt. Bovendien is een barrelsauna een echte eye-catcher voor in uw tuin. Barrelsauna’s worden geleverd met een buitenterrasje met twee zitbanken. Zo kunt u meteen even afkoelen na een saunasessie, maar kunt u nog wel heerlijk in de tuin blijven zitten. U kunt uw buitensauna ook nog uitbreiden met een design dak dat waterdicht wordt afgesloten.

Vakkundige plaatsing van uw buitensauna

Onze specialisten zorgen ervoor dat uw buitensauna op een professionele manier wordt geïnstalleerd, zodat u snel en optimaal kunt genieten. De opbouwtijd is afhankelijk van de grootte van de sauna, speciale wensen en het type sauna. Met een buitensauna kunt u rekening houden met ongeveer 10 uur opbouwtijd. Er komen twee ervaren monteurs die binnen 1 dag de buitensauna voor u plaatsen. Aan het einde van de dag hoeft u alleen nog maar de kachel aan te steken en kunt u meteen genieten van uw eigen buitensauna!

Bezoek onze showroom