Product was successfully added to your shopping cart.
Vorige

Exclusive Two

Vorige

Custom Serie 150 Hoek

Custom Serie 150

Snel overzicht

2 á 3 personen
6 infrarood stralers
150 x 120 x 195 cm
Red Cedar
Gefabriceerd in Nederland
Duitse Eos techniek
Maatwerk mogelijk
5 jaar volledige garantie

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 5.695,00

* Verplichte velden

€ 5.695,00
Bezoek onze showroom Stel een vraag

Stel een vraag over dit product
Maak een afspraak In onze showroom
Bekijk brochure Onze sauna collectie

Specificaties

- 6 dimbare full spectrum infraroodstralers (verschillende type stralers mogelijk op aanvraag)
- 2400 Watt
- Digitaal bedieningspaneel van Duitse kwaliteit
- Binneninrichting en drie buitenzijdes van Red Cedar
- Volledig gefabriceerd in Nederland
- Uit te breiden als combisauna
- Brons glazen deur van veiligheidsglas 60cm x 177cm
- Houten deurgreep en dorpel
- Halogeenspots
- Ontluchtingsrooster in het plafond
- Inbouw in badkamer mogelijk
- Ombouw naar buitensauna mogelijk
- 230 volt stopcontact aansluiting

Constructie

Maatwerk specialist

Geen huis of tuin is hetzelfde dus dat geldt ook voor de ruimte waar de sauna komt te staan. Om alles perfect aan te laten sluiten bij de bestaande ruimte is maatwerk nodig. Wij zijn specialist op het gebied van maatwerk en kort gezegd is eigenlijk alles mogelijk. Voor meer informatie over maatwerk, adviseren we u om een bezoekje te brengen aan een van onze showrooms.

Uitsluitend FSC-hout

Al het hout dat gebruikt wordt in onze sauna’s is gekapt in FSC-bossen. Dat wil zeggen dat de bossen goed beheert worden en het kappen van de bomen in balans is met de natuur. Er worden nieuwe bomen geplant zodat er van ontbossing geen sprake is.

Eerste klas Canadees Red Cedar hout

Het geeft die heerlijke, typische saunageur, werkt anti-bacterieel, kan perfect tegen vocht en dus ook vochtige ruimtes zoals badkamers, plus het weerkaatst infraroodstraling. Een betere houtsoort voor een infrarood sauna is er niet! Alle Enjoy Life sauna's zijn standaard van Red Cedar, heerlijke luxe dus!

Technologie

Voor pijnverlichting: Full Spectrum Infrarood

De meest gebruikte infraroodstraler is de full-spectrum straler. Deze door Philips ontwikkelde straler beschikt over alle golflengten infrarood, waarbij voornamelijk de korte golf het meeste effect heeft. Deze dringt diep genoeg door zodat het spieren en gewrichten opwarmt, wat zorgt voor pijnverlichting en versoepeling. Full spectrum stralers worden standaard gebruikt in de Enjoy Life sauna's.

Energiezuinig

Onze infraroodsauna’s zijn zeer energiezuinig. Een gemiddeld verbruik per sessie kost omgerekend ongeveer € 0,25. In vergelijking met een traditionele sauna is dat ontzettend weinig. Mocht u per ongeluk vergeten om de sauna uit te zetten, dan gaat deze na 30 minuten automatisch uit. Zo komt u nooit voor verassingen te staan op uw energierekening, plus het is wel zo veilig!

Werking

Voordelen infraroodsauna

 • Pijnvermindering in spieren en gewrichten
 • Ontspanning
 • Ontgifting van het lichaam
 • Goed voor het hart
 • Een betere bloedsomloop
 • Het verbranden van calorieen

Positieve uitwerking op:

 • Reuma
 • Artrose
 • Artritis
 • Fibromyalgie
 • Sportblessures
 • Chronische darmklachten

Wat is infraroodstraling


Infraroodstraling is een vorm van licht die warmte transporteert. Een goed voorbeeld hiervan is de warmte die van de zon komt. U voelt het direct als er een wolk voor de zon verschijnt; het voelt meteen kouder omdat u dan de warmte mist die wordt overgebracht door de infraroodstraling.

Infraroodstraling is voor ons onzichtbaar. Alleen met infrarood camera’s is dit licht wel te zien. Ze noemen deze camera’s niet voor niets warmtecamera’s, want infraroodstraling transporteert immers warmte. Deze warmte dringt door in ons lichaam en warmt ons op.

Infraroodstraling bestaat uit drie verschillende soorten die ieder op een unieke wijze doordringen in onze huid. Deze soorten straling heten korte golf (IR-A), midden golf (IR-B) en lange golf (IR-C) infraroodstraling. In onderstaande afbeelding ziet u waar deze zich bevinden in het lichtspectrum.Hoe dichter de straling bij het zichtbaar licht komt, hoe korter de golflengte wordt en hoe krachtiger de straling is. Korte golf infraroodstraling is dus het meest krachtige en dringt daarom het diepste door in de huid. Deze straling dringt zelfs zo ver door dat het onze spieren en gewrichten opwarmt. Iedere vorm infraroodstraling heeft een andere uitwerking op ons lichaam.

Dieptewerking per straling

IR-A

De korte golf straling met een golflengte van 760 tot 1400 nm is de krachtigste van de drie. Deze straling dringt diep door tot in de spieren en gewrichten en zorgt voor opwarming, ontspanning en pijnverlichting. Deze straling wordt veel gebruikt door mensen met pijnklachten in spieren of gewrichten (bijvoorbeeld de rug), sportblessures of chronische aandoeningen zoals reuma, artrose, artritis en fibromyalgie. Alleen full-spectrum stralers beschikken over deze straling.

IR-B

Midden golf straling met een golflengte van 1400 tot 3000 nm ; dringt door tot in de bovenste lederhuid. Dit is goed voor de bloedcirculatie, transpireren en het ontgiften van het lichaam.

IR-C

Lange golf straling met een golflengte van 3000 tot 10.000 nm; dringt alleen door tot in de bovenste laag van de huid: de opperhuid. Deze straling is goed voor de huid, zorgt mede voor een goede doorbloeding en een verhoogde transpiratie, maar wordt voornamelijk gebruikt ter ontspanning. Deze straling wordt gegeven door keramische stralers, carbon panelen en magnesiumoxide stralers (ook wel incoloy genoemd).

Extra opties

Aromatherapie

Verrijk uw sauna ervaring met een van deze zes etherische oliën. Ze verspreiden hun aroma zeer gelijkmatig dankzij een speciale spons. Deze spons activeert de olie en zorgt voor een zeer lange levensduur. Als u hem niet meer goed ruikt dan draait u de deksel erop, zet hem een uur op het deksel en hij is dankzij de activerende werking van de spons weer zo goed als nieuw. Verkrijgbaar in zes unieke geuren, ieder met een eigen uitwerking en invloed op uw sauna ervaring.

Kleurentherapie

In iedere sauna zit standaard een kleurenlamp met 4 kleuren. U kunt deze vervangen door een professionele kleurentherapie. Deze lamp produceert dankzij 609 individuele LED’s een intens lichtbad dat in te stellen is in iedere kleur van de regenboog. Deze kleurentherapie wordt geleverd met een afstandsbediening zodat u eenvoudig van afstand de kleur kunt instellen.

Ergonomische rugleuring

Dankzij de ergonomische vorm van deze rugleuning kunt u nu op iedere ­gewenste plek in uw sauna achterover leunen en volledig ondersteund worden. De ­rugleuning beschikt over extra ‘grip steunen’ zodat hij altijd op zijn plek blijft staan. Een absolute must, zeker voor in de grotere sauna’s en infrarood sauna’s.

Onze belofte

Saunakoning service

Bij Saunakoning begrijpen we hoe belangrijk het is om onze klanten een goede service te bieden. We hebben daarom alle onderdelen op voorraad en beschikken over eigen service monteurs voor een professionele en snelle afhandeling. In het onwaarschijnlijke geval dat er een reparatie nodig is, sturen we onze gespecialiseerde monteurs naar u toe, overal in de Benelux.

Sauna specialist

Bij Saunakoning heeft u uitsluitend te maken met specialisten op sauna gebied. Van de adviseurs in de showroom, tot de monteur die de installatie doet en de service verleent. Met 10 jaar ervaring zijn we als geen ander in staat om de juiste sauna voor u te vinden waar u jarenlang plezier van zult hebben.

Sauna brochure

Bekijk online of download de saunakoning brochure, boordevol informatie over ons ruime aanbod Sauna's
Heel veel saunaplezier!

Saunakoning Custom Serie

In samenwerking met Saunakoning heeft Healthvision een eigen sauna lijn ontwikkeld op basis van jarenlange ervaring. Gemaakt in Nederland van alleen de allerbeste materialen. De techniek die wordt gebruikt is van het Duitse topmerk Eos. De sauna wordt daarnaast geheel vervaardigd uit A-kwaliteit Canadese Red Cedar. Dankzij de productie in Nederland, is er veel mogelijk zoals maatwerk, uitbreiding naar buitensauna en nog veel meer. Kom deze sauna snel eens bekijken in een van onze showrooms wnat u zult versteld staan van het vakwerk en de mogelijkheden van deze prachtige Custom Serie!

De voordelen van de Custom Serie

          -    Ontwikkeld op jarenlange ervaring Saunakoning
          -    Gefabriceerd in Nederland
          -    Maatwerk mogelijk
          -    Uitgerust met Eos techniek uit Duitsland
          -    Vijf jaar volledige garantie
          -    Uit te breiden als combi-sauna en buitensauna

Specificaties

          -    2 á 3 personen
          -    150 x 120 x 195 cm
          -    6 duo stralers, totaal 2400 watt
          -    In Nederland gefabriceerd
          -    Bankdiepte: 45 cm
          -    Canadese Red Cedar (extra dik)
          -    2 halogeen spots
          -    Eos techniek (Duits)
          -    Ontluchtingsrooster
          -    Inclusief ontspannen relax balk
          -    Combi-sauna mogelijk (Finse saunakachel)
          -    Uit te breiden als buiten sauna
          -    Maatwerk mogelijk
          -    230 volt stopcontact aansluiting
          -    5 jaar volledige garantie
 

Stralers

Deze sauna is uitgerust me Duo stralers; dat betekend de traditionele keramische straler en de nieuwe full-spectrum straler in dezelfde behuizing. U kunt dus kiezen welke straler het beste bij uw behoefte van iedere specifiek moment past. 

Keramische straling bestaat voor 78% uit lange golf (IR-C) en 22% uit midden golf (IR-B). Deze stralers zijn puur ter ontspanning het behaaglijk opwarmen van uw lichaam. Tevens hebben ze een positief effect op uw hart en de bloeddoorstroming. De duur van de saunsessie is afhankelijk van het gevoel van welbehagen. De meeste mensen geven aan ongeveer 45 minuten te blijven zitten.

Full-spectrum straling bestaat voor 27% uit korte golf (IR-A), voor 58% uit midden golf (IR-B) en voor 15% uit lange golf straling (IR-C). De korte golf straling is het krachtigst van de drie en dringt diep door tot in de spieren en gewrichten. Dankzij deze diepte werking, werken full-spectrum stralers pijnverlichtend. Omdat deze straling krachtiger is, kunt u per sessie maximaal 30 minuten in de sauna. Een voordeel van de full-spectrum stralers is dat ze niet eerst op hoeven te warmen. Als u de sauna aanzet, kunt u er dus direct gebruik van maken. 

Lichttherapie

Al jaren is bekend dat licht van grote invloed kan zijn op uw gemoedstoestand. Inmiddels is gebleken dat iedere kleur unieke stimulerende eigenschappen heeft, zoals zichtbaar in de afbeelding hiernaast. In deze sauna zit standaard een kleurlamp. U kunt nu ook uw sauna uitbreiden met professionele kleurentherapie. Deze bestaat uit een unit van 609 verschillende leds (29 x 21), die een egaal lichtgevend vlak creëeren. Voordeel ten opzichte van de standaard kleurlamp is de hoeveelheid licht en vele extra functies zoals: dimmen, langzaam overvloeien en een anti-winterdepressie functie.

Meerprijs: € 299,-