Infrarood sauna’s

Alle infraroodsauna's

Ultiem genieten in een infrarood cabine

Ontspanning en rust met een infraroodcabine van Saunakoning. U kunt een infraroodcabine in verschillende afmetingen kopen. De straling van infrarood in de cabine zorgt voor natuurlijke warmte en diepdoordringende pijnverlichtende straling. Terwijl u van deze wellness stralingen geniet, kunt u luisteren naar uw favoriete muziek dankzij de ingebouwde radio met speakers.

Wat zijn de voordelen van infrarood cabines?

  • Infraroodcabines zijn gebaseerd op stralingswarmte met een temperatuur van ongeveer 45 tot 55 °C. Er zijn drie soorten infraroodstralers: korte golf (IR-A), midden golf (IR-B) en lange golf (IR-C). De warmte van korte golfstralers dringt diep door in de huid, waardoor uw lichaam van binnenuit opwarmt. Infrarood cabines met korte golf zijn daarom ideaal om spier- en gewrichtspijn te verlichten. Infrarood cabines met lange golf zijn perfect om te transpireren en ontgiften.
  • Het transpiratievocht kan in een infrarood cabine tweemaal zoveel toenemen dan in een traditionele sauna. Hierdoor worden schadelijke stoffen sneller afgebroken en afgevoerd uit het lichaam. Zo worden het lichaam en de huid goed gereinigd. Ook stimuleert de dieptewerking van de stralers de stofwisseling en doorbloeding van huid, spieren en organen. Door de lagere sauna temperatuur treedt ook geen irritatie van de huid op. Deze heilzame effecten ervaart u al na een half uur in de infraroodcabine. Een sauna op basis van infraroodstralingen is dus ideaal om lichaam en geest snel en doeltreffend te ontspannen.
  • Een ander voordeel van een infrarood cabine is dat deze bijna overal kan worden opgesteld. U kunt deze dus overal in uw interieur plaatsen. Denk bijvoorbeeld aan de badkamer of een zolderkamer. Het compacte ontwerp neemt een minimum aan ruimte in beslag. Bovendien werkt een infraroodcabine zonder stoom. U hoeft zich dus geen zorgen te maken over de veilige afvoer van vocht. Het enige wat u nodig heeft is één stopcontact.
  • Nadat de infraroodcabine is gemonteerd steekt u het netsnoer in het stopcontact en kunt u na 10 tot 20 minuten genieten van een warme sauna. De opwarmtijd ligt aan uw persoonlijke voorkeur hoe warm u de cabine wilt hebben. Als het doel van uw sauna sessie is om spier- en gewrichtspijn te verlichten, dan is een aanvangstemperatuur van rond de 30 graden Celsius wenselijk. Voor spierherstel kunt u het beste beginnen rond de 40 graden Celsius. Wanneer u in de sauna gaat om te ontgiften of simpelweg te ontspannen, dan is een hogere aanvangstemperatuur van rond de 35 tot 45 graden Celsius aanbevolen.

Healthvision full-spectrum stralers voor uw infrarood cabine

De Healthvision infraroodcabines, ookwel ir cabines genoemd, hebben standaard full-spectrum stralers die spier- en/of gewrichtspijnen verlichten. Als u liever de conventionele Incoloy stralers wilt, is dat ook geen probleem. U kunt naar wens uw ir cabine uitbreiden met professionele kleurentherapie voor een betere gemoedstoestand. Bij Saunakoning geniet uw aankoop van twee jaar garantie op de warmtecabine en vijf jaar garantie op de infraroodlampen en stralers.

Bezoek onze showroom