Karibu Lilja

Karibu Lilja
x
Bekijk de sauna in onze showroom!
U kunt deze sauna of een vergelijkbaar model bezichtigen op deze locaties:

EAN 4010090597812

De afmetingen bedragen 196 x 170 x 198 met een wanddikte van 68mm. Deze sauna is gemaakt van Vurenhout en heeft een hoekige instappositie.

De sauna´s van Karibu zijn gemakkelijk te plaatsen en warmen relatief warmer op dan massieve sauna´s. Een element sauna word opgebouwd met losse panelen met daartussen isolatie en een dampwerende laag. De gemakkelijke montage komt doordat de panelen op het raamwerk bevestigd dienen te worden.

De houtsoort van deze sauna is Vuren, wat tevens de meest gebruikte houtsoort is voor sauna´s. De saunadeur bestaat uit  bronskleurig veiligheidsglas 64 x 173cm (doorgang).  Voor de opbouw dient er een minimale ruimte van 10cm tussen de sauna en het plafond/wanden vrij gehouden te worden.

Toebehoren:
- Espenhouten ligbanken
- 1 Espenhouten hoofdsteun
- Kachelscherm
- Montagemateriaal
- Opbouwbeschrijving

Een Karibu sauna wordt exclusief saunakachel geleverd.

Opbouw

Deze sauna is uitgerust met systeempanelen van 68mm dikte. In deze panelen zit een dikke laag isolatie, namelijk 42mm dik mineraalwol (zie afbeelding rechts). De wandpanelen zijn prefeb en dus gemakkelijk in elkaar te zetten. Alle 68mm modellen zijn voorzien van een mooie dakrand inclusief drie halogeenspots (20 Watt per stuk). De snoeren zijn dankzij de kabelgoot onzichtbaar.

Accessoires
U heeft de keuze uit een basisset met of zonder RVS uitlekbak. Deze uitlekbak wordt gebruikt om het hete vocht wat onder de kachel uitdruppelt op te vangen. In de basisset zit:

- Thermometer
- Hygrometer
- Zandloper
- Houten emmer
- Houten lepel
- 6 oliën

Kleurentherapie
Kleurentherapie is een hele gewilde uitbreiding van de Finse sauna. Het voegt een hele nieuwe sfeerbelevenis toe die uitwerking heeft op uw gemoedstoestand. Zie de afbeelding rechts voor de precieze uitwerking per kleur.

Informatie

Paneel sauna opgebouwd uit systeempanelen van 68mm dikte. Geen maatwerk mogelijk.

 

- Niet in spiegelbeeld leverbaar

- Paneelwanden met inwendig 42mm mineraalwol isolatie

- Prefeb panelen voor eenvoudige montage


- Onzichtbare kabelgoot


- Espenhouten banken


- Hoofdsteunen


- Kachelbescherming


- Exclusief lamp


- Geen maatwerk mogelijk


- 2 jaar garantie 
                                                            

Plattegrond met buitenmaten

 

Combinatiesauna

U kunt uw sauna ook uitbreiden met Philips Vitae infrarood stralers. Zo krijgt u een combinatiesauna; een combinatie van een Finse sauna en een infraroodsauna. De stralers zijn full-spectrum (volledig infraroodspectrum) en zorgen door dieptewerking voor pijnverlichting in spieren en gewrichten. Ze zijn speciaal ontwikkeld voor in een Finse sauna. en kunnen temperaturen verdragen van boven 125 oC. Als u benieuwd bent naar combinatiesauna's die we al hebben gebouwd, neem dan eens een kijkje bij onze combinatiesauna referenties.

 

Welke houtsoorten worden er gebruikt?

De Classic Serie is standaard opgebouwd uit vurenhout. De natuurlijke eigenschappen van dit hout zorgen ervoor dat de grote schommelingen in temperatuur en vochtigheid geen nadelige effecten hebben op de stabiliteit en levensduur van de sauna. Al het hout dat wij gebruiken in onze sauna's is gekapt in FSC-bossen. Dat wil zeggen dat de bossen goed beheert zijn en het kappen van de bomen in balans is met de natuur. Er worden nieuwe bomen geplant en van ontbossing is geen sprake.

 

 

 

Wat voor kachels zijn er?

Er zijn 3-type kachels die we onderscheiden: interne besturing, externe besturing en de bio-kachel. Alle kachels werken met lavastenen.

Interne bediening

Er zitten twee draaibare knoppen op de kachel zelf waarmee u de temperatuur en de tijd kunt instellen.

Prijsrange: € 250,- tot € 450,-
(afhankelijk van aantal kW) 

     

Externe bediening

De bediening zit op een paneel aan de buitenkant van de sauna. Hierop is digitaal de temperatuur en de tijd in te stellen.

Prijsrange: € 400,- tot € 750,-
(afhankelijk van aantal kW) 

     

Bio-kachel

Een biokachel heeft externe bediening en u kunt naast de tijd ook de luchtvochtigheidsgraad instellen. Zo is de lucht in uw sauna sneller vochtig.

Prijsrange: € 800,- tot € 1300,- 
(afhankelijk van aantal kW) 

 

Hoe krachtig moet mijn kachel zijn?

De grootte van de sauna bepaalt hoe krachtig de kachel moet zijn voor een ideaal vermogen. Een kachel met meer vermogen zorgt voor een snellere opwarming, terwijl een kachel met minder vermogen zorgt voor een langere opwarmtijd. We adviseren om minimaal het ideale vermogen te nemen. Aan de hand van onderstaande grafiek kunt u precies zien welk vermogen bij welke grootte past.

 

 

Voorbeeld: opwarmtijd en circulatie bij een sauna van 7 m3

Op de linker afbeelding ziet u een sauna met een kachel van 4,5 kW. Omdat het ideaal vermogen in een sauna van 7 kubieke meter 6 kW is, duurt het bij een 4,5 kW kachel langer voordat de sauna warm is. Op de rechter afbeelding ziet u een sauna met een kachel van 6 kW. Deze sauna is na 40 minuten al warm terwijl de sauna met een 4,5 kW kachel pas na 70 minuten warm is. We adviseren altijd een kachel te nemen met ideaal vermogen. U bepaart dan niet alleen in tijd, maar ook in stroomkosten.
 

                               Na 70 minuten warm.                                                                               Na 40 minuten warm.

* Het aantal kW in bovenstaande afbeeldingen is bedoeld als voorbeeld en geldt alleen voor sauna's van 7 m3.

Klanten die dit product hebben besteld kochten ook:

  • Saunakoning
  • Official partners:
  • EOS
  • SAWO
  • HARVIA
  • Healthvision Sauna
  • Venice Wellness

Saunakoning inspiratie magazine

Download vrijblijvend ons inspiratiemagazine

Download nu