Paneel Classic 600

sfeerfoto
x
Bekijk de sauna in onze showroom!
U kunt deze sauna of een vergelijkbaar model bezichtigen op deze locaties:

Healthvision Paneel Serie

In samenwerking met Saunakoning heeft Healthvision een eigen sauna lijn ontwikkeld op basis van jarenlange ervaring. Gemaakt in Nederland van alleen de allerbeste materialen. Er wordt gebruik gemaakt van de techniek van het Finse topmerk Harvia en er wordt alleen hout gebruikt van de allerbeste kwaliteit. Deze prachtige sauna's zijn dankzij de fabricage in Nederland ook geheel op maat gemaakt en komen standaard met vijf jaar volledige garantie.

Interieur
Luxieuze ingerichte sauna. Deze sauna is geheel naar eigen wens samen te stellen, zoals onder andere de afmetingen, verschillende houtsoorten en diverse kleuren steenstrips.

- Brons veiligheidsglazen deur met houten deurgreep
- Afgeronde ligbanken van Abachi hout, 56cm breed
- Binneninrichting van Nordisch Fichte hout ( Red Cedar of Espen mogelijk) 
- 3 buitenzijdes van Nordich Fichte hout ( Red Cedar of Espen mogelijk)
- 1 buitenzijde van multiplex
- 2 hoofdsteunen van Abachi hout
- 2-lats rugleuning van Abachi hout
- Kachelbeschermning
- Onderbankafdichting van Abachi hout
- Sauna sfeerverlichting met fitting en siliconenkabel
- Kabeldoorvoer in de wand achter de kachel
- Verschillende interieus mogelijk 

Maatwerk

Ongeveer 90% van de Finse sauna's die we verkopen zijn maatwerk sauna's. Dat wil zeggen: speciaal op maat gemaakt om beter in uw huis of tuin te passen. Bent u benieuwd naar onze afgeronde projecten? Neem dan eens een kijkje bij onze referenties. Voor een maatwerk aanvraag van deze sauna, klik hier.

Combinatiesauna

U kunt uw sauna ook uitbreiden met Philips Vitae infrarood stralers. Zo krijgt u een combinatiesauna; een combinatie van een Finse sauna en een infraroodsauna. De stralers zijn full-spectrum (volledig infraroodspectrum) en zorgen door dieptewerking voor pijnverlichting in spieren en gewrichten. Ze zijn speciaal ontwikkeld voor in een Finse sauna. en kunnen temperaturen verdragen van boven 125 oC. Als u benieuwd bent naar combinatiesauna's die we al hebben gebouwd, neem dan eens een kijkje bij onze combinatiesauna referenties.

 

Welke houtsoorten worden er gebruikt?

De Healthvision Paneel Serie is standaard opgebouwd uit 1e klas Nordisch Fichte hout. De natuurlijke eigenschappen van dit hout zorgen ervoor dat de grote schommelingen in temperatuur en vochtigheid geen nadelige effecten hebben op de stabiliteit en levensduur van de sauna. De banken zijn gemaakt van abachi hout. Dit hout splintert niet en warmt minder snel op dan andere houtsoorten waardoor het erg prettig is om op te zitten of liggen.

De binnenzijde van de sauna kunt u bekleden met Red Cedar. De heerlijke geur van dit hout zorgt voor die typische saunageur. Het hout heeft daarnaast natuurlijke anti-bacteriële eigenschappen, werkt niet en weerkaatst infraroodstraling. Deze laatste eigenschap maakt dit hout ook ideaal voor een combinatiesauna met infraroodstralers. Als het hout dat wij gebruiken in onze sauna's is gekapt in FSC-bossen. Dat wil zeggen dat de bossen goed beheert zijn en het kappen van de bomen in balans is met de natuur. Er worden nieuwe bomen geplant en van ontbossing is geen sprake.

 

 

Wat voor kachels zijn er?

Er zijn 3-type kachels die we onderscheiden: interne besturing, externe besturing en de bio-kachel. Alle kachels werken met lavastenen.

Interne bediening

Er zitten twee draaibare knoppen op de kachel zelf waarmee u de temperatuur en de tijd kunt instellen.

Prijsrange: € 250,- tot € 450,-
(afhankelijk van aantal kW) 

     

Externe bediening

De bediening zit op een paneel aan de buitenkant van de sauna. Hierop is digitaal de temperatuur en de tijd in te stellen.

Prijsrange: € 400,- tot € 750,-
(afhankelijk van aantal kW) 

     

Bio-kachel

Een biokachel heeft externe bediening en u kunt naast de tijd ook de luchtvochtigheidsgraad instellen. Zo is de lucht in uw sauna sneller vochtig.

Prijsrange: € 800,- tot € 1300,- 
(afhankelijk van aantal kW) 

 

Hoe krachtig moet mijn kachel zijn?

De grootte van de sauna bepaalt hoe krachtig de kachel moet zijn voor een ideaal vermogen. Een kachel met meer vermogen zorgt voor een snellere opwarming, terwijl een kachel met minder vermogen zorgt voor een langere opwarmtijd. We adviseren om minimaal het ideale vermogen te nemen. Aan de hand van onderstaande grafiek kunt u precies zien welk vermogen bij welke grootte past.

 

 

Voorbeeld: opwarmtijd en circulatie bij een sauna van 7 m3

Op de linker afbeelding ziet u een sauna met een kachel van 4,5 kW. Omdat het ideaal vermogen in een sauna van 7 kubieke meter 6 kW is, duurt het bij een 4,5 kW kachel langer voordat de sauna warm is. Op de rechter afbeelding ziet u een sauna met een kachel van 6 kW. Deze sauna is na 40 minuten al warm terwijl de sauna met een 4,5 kW kachel pas na 70 minuten warm is. We adviseren altijd een kachel te nemen met ideaal vermogen. U bepaart dan niet alleen in tijd, maar ook in stroomkosten.
 

                               Na 70 minuten warm.                                                                               Na 40 minuten warm.

* Het aantal kW in bovenstaande afbeeldingen is bedoeld als voorbeeld en geldt alleen voor sauna's van 7 m3

Klanten die dit product hebben besteld kochten ook:

Vergelijkbare producten

  • Saunakoning
  • Official partners:
  • EOS
  • SAWO
  • HARVIA
  • Healthvision Sauna
  • Venice Wellness

Saunakoning inspiratie magazine

Download vrijblijvend ons inspiratiemagazine

Download nu