Verschillende soorten infraroodstralers

Soorten infrarood stralers

De infraroodsauna bestaat al sinds de jaren 70 en heeft in de tussentijd veel ontwikkeling doorgemaakt. Waar in eerste instantie alleen de keramische straler bestond, zijn er inmiddels tal van andere stralers ontwikkeld. Maar wat is nu het verschil?

Keramisch

De traditionele infraroodstraler, gebruikt in de allereerste infraroodsauna’s. 95% lange golf straling en 5% midden golf. Goed voor de huid en de doorbloeding. Wordt voornamelijk ter ontspanning gebruikt als aangenaam warmte bad. Per sessie: zolang u wilt, meestal 45 tot 60 minuten.

Magnesiumoxide

Deze straler wordt ook wel een incoloy straler genoemd. 78% lange golf, 22% midden golf. Voornamelijk ter ontspanning maar bevordert ook de transpiratie en ontgifting van het lichaam. Per sessie: 45 tot 60 minuten.

 Full spectrum

De naam zegt het al: deze straler beschikt over het volledige spectrum aan infraroodstraling. 15% lange golf, 58% midden golf, 27% korte golf. Juist de dieptewerking van de korte golf straling zorgt ervoor dat spieren en gewrichten worden opgewarmd, wat zorgt voor pijnverlichting in spieren en gewrichten. Tevens zorgt het voor versoepeling van de spieren. Per sessie: 30 minuten.

 Duo straler

Met een druk op de knop kunt u wisselen tussen magnesiumoxide of full ­spectrum. U kunt dus per straler kiezen welke straling u wilt. De knop om te wisselen zit aan de ­onderzijde van de straler. Hoogte straler: 54 cm.

Bezoek onze showroom