Barrelsauna 300 met zitje Thermowood

300 x 190 x 204 cm
2 ligbanken, 2 buitenzitjes
Thermowood
6 of meer personen
 Sale!

Barrelsauna 300 met zitje Thermowood

  • 300 x 190 x 204 cm
  • Thermowood
  • Geschikt voor 6 personen
  • Waterdichte binnenverlichting met houten afdekking
  • Maximaal 90-120 graden°
  • 2 banken binnen
  • Deur van verhard glas 8mm

 5.495,00  4.945,50

Waarom bij Saunakoning?
  • Beoordeeld met een 8.9 uit meer dan 1000 reviews
  • Laagste prijs garantie
  • De sauna specialist van de Benelux
  • Altijd een showroom in de buurt
Artikelnummer: barrel300t-c Categorieën: , ,
Terug naar overzicht

Deze prachtige barrelsauna van Saunakoning is een ware eye-catcher! Niet alleen is een barrelsauna een ware aanvulling van uw tuin, ook brengt het gebruik van een Finse sauna een gevoel van ontspanning, rust en nieuwe energie.

Deze sauna wordt als volgt geleverd:

Afmetingen: 190Ø of 225Ø x 300cm
Aantal personen: 6
Houtsoort: Thermowood
Verlichting: Optioneel
Achterwand: Hout, half glas of 2 kantelbare ramen
Banken: Luxe saunabanken
Banden: Aluminium spanbanden
Dak: Dakshingles (niet standaard inbegrepen – tegen meerprijs leverbaar)
Voorportiek: 2 zitjes buiten
Onderstel: Thermowood steunpoten
Garantie: 2 jaar volledige garantie

Let op: het basismodel is zonder kachel, deze dient u dus nog bij te bestellen!

Bij deze barrelsauna adviseren wij een 9kW Sentiotec by Harvia kachel. Deze wordt geleverd inclusief lavastenen en siliconenkabel. Indien gewenst kan de sauna ook geleverd worden met een houtkachel. Deze kachel wordt geleverd inclusief geïsoleerde afvoerpijp, bevestigingsmateriaal en lavastenen.

Healthvision Barrelsauna
Barrelsauna’s worden getypeerd door hun authentieke ronde vorm. Deze vorm zorgt voor goede luchtcirculatie in de cabine, waardoor de sauna snel opwarmt. Bovendien is een barrelsauna een echte eye-catcher voor in uw tuin. Barrelsauna’s kunnen ook worden geleverd met een buitenterrasje met twee zitbanken. Zo kunt u meteen even afkoelen na een saunasessie, maar kunt u nog wel heerlijk in de tuin blijven zitten. U kunt de sauna ook nog uitbreiden met een design dak van Red Cedar balken dat waterdicht wordt afgesloten. Een andere optie is om uw sauna te bedekken met dakshingles. Ook deze zorgen voor een 100% waterdichte barrel sauna.

Standaard in deze sauna

  • 40mm Thermowood
  • Ergonomische rugleuningen
  • 2 banken
  • Voorportaal
  • Deur uit brons thermoglas
  • Maximaal 90-120 graden
  • Vloerrooster
  • Saunalamp
  • 2 jaar volledige garantie

Thermowood Barrel sauna's

Diverse soorten en maten

  • Thermowood
  • 150, 180, 225, 260 of 300 cm lang
  • Houten, half glas of panoramisch glazen achterwand
  • Elektrische of houtkachel

Constructie

Zelf installeren of door onze professionals
Een barrelsauna van Saunakoning wordt geleverd als een bouwpakket. Voor de echte klussers een leuk project om zelf op te bouwen en te installeren. Bent u niet zo handig of heeft u niet de tijd om zelf de barrelsauna op te bouwen? dan kunnen onze professionals deze klus uit handen nemen. De installatie wordt dan van A tot Z verzorgd.

Ergonomische banken
De barrelsauna’s van Saunakoning zijn voorzien van luxe, ergonomisch gevormde zitbanken. De banken worden tot het vloerrooster dichtgemaakt waardoor de sauna veel sneller warm wordt dan bij vele andere barrelsauna’s.

Build to last
De sauna’s van Healthvision zijn Build-to-last, gebouwd van dusdanige kwaliteit dat ze een leven lang mee gaan. Robuuste, stevige banken, uitsluitend gebruik van hoogwaardig materiaal en een slim doordachte constructie. Als u investeert in Healthvision, heeft u daar dus de rest van uw leven plezier van!

Hout & opbouw
De Healthvision Barrel sauna’s worden opgebouwd uit 28mm massieve Knotty Red Cedar balken. Al het hout dat gebruikt wordt in onze sauna’s is gekapt in FSC-bossen. Dat wil zeggen dat de bossen goed beheert worden en het kappen van de bomen in balans is met de natuur. Er worden nieuwe bomen geplant zodat er van ontbossing geen sprake is.

Kachels & besturingen

In een Finse barrel sauna kunnen verschillende soorten kachels worden geplaatst. Zo zijn er bijvoorbeeld saunakachels met een zogenoemde ‘interne besturing’. Deze kachels worden aangestuurd door 2 knoppen op de saunakachel. Éen knop voor temperatuur en één knop voor de timer. Kachels met een ‘externe besturing’ worden door een controle-unit aangestuurd welke vaak aan de buitenzijde van de sauna wordt gemonteerd. Door het gebruik van een externe besturing kan de tijd en temperatuur digitaal worden geregeld.

Daarnaast is het belangrijk een kachel te kiezen met het juiste vermogen. In de tabel kun je uitrekenen welk vermogen (in kW) nodig is om de ruimte te verwarmen. Een kachel met te weinig vermogen zal resulteren in een sauna die langzaam of niet genoeg opwarmt.

Sauna kachels (elektrisch)

Sentiotec Intern/Extern 3,6

Vermogen: 3,6 kW
34 x 20 x 63,5 cm
Wandmontage
Aansluiting op 230V
Bij Intern: Besturing op de kachel
Bij Extern: Externe besturing benodigd

Sentiotec Intern/Extern

Vermogen: 4,5 / 6,0 / 9,0 kW
41 x 29 x 65 cm
Wandmontage
Aansluiting op 230 V(t/m 6kW) of 400 V
Bij Intern: Besturing op de kachel
Bij Extern: Externe besturing benodigd

Harvia Cilindro Intern/Extern

Vermogen: 7,0 / 9,0 kW
93 x Ø 32 cm
Wandmontage
Aansluiting op 400 V
Bij Intern: Besturing op de kachel
Bij Extern: Externe besturing benodigd

Sauna besturingen

De saunakachel ‘Extern’ wordt aangestuurd door een externe besturing. Het voordeel van een externe besturing is dat de sauna van buitenaf kan worden ingeschakeld en dat de temperatuur op de graad nauwkeurig ingesteld kan worden. Ook beschikken de meeste saunabesturingen over een lampknop en de mogelijkheid tot uitgestelde start.

Wil je de sauna op afstand kunnen bedienen? Dit kan met een speciale Wi-Fi module. Door middel van zo een module kan de sauna gemakkelijk bediend worden via een handige app. Vraag onze specialist voor meer informatie.

Harvia M3 houtkachel

Houtgestookte sauna’s bieden een compleet andere beleving dan elektrisch gestookte sauna’s. Het grote vermogen van de houtkachel maakt hem extra geschikt voor opgietingen.

Beschermwand en bodem

Wij adviseren gebruik te maken van een saunakachel beschermwand en bodem in combinatie met de houtkachel. Hierdoor voorkomt u brandplekken in het hout van de sauna en profiteert u van extra veiligheid.

Bezoek onze showroom