Het stroomverbruik van verschillende thuis sauna’s

Het stroomverbruik van verschillende thuis sauna’s

De Finse sauna is natuurlijk de traditionele sauna. De temperatuur kan hier oplopen tot 90 graden. Lekker warm, maar hoeveel verbruikt die warmte dan? Dit hangt o.a. af van de cabine grootte, want dit bepaalt hoe krachtig de kachel moet zijn. Logischerwijs heeft een kachel met minder vermogen een langere opwarmtijd.

Een barrelsauna heeft een ronde vorm. Het voordeel hiervan is dat de rondingen van deze sauna zorgen voor een goede luchtcirculatie in de cabine, waardoor de ruimte snel is opgewarmd.
Kun je niet kiezen tussen traditioneel zweten en infrarood, dan hebben we ook nog de combisauna. Deze sauna maakt gebruik van een kachel en infrarood stralers.

Op dit moment is de gemiddelde energieprijs € 0,588 per kWh.
Laten we even uitgaan van een cabine grootte van 5 m³, dit is geschikt voor 1 tot 2 personen, dan heb je een kachel nodig met een vermogen van 3,2 kW.Volgens de huidige energieprijzen zou een uurtje sauna bezoek aan huis je € 1,89 kosten.

Een biertje of een wijntje is duurder, ga lekker ontspannen in de sauna zeggen wij van Saunakoning en kom er uitgerust en stralend weer uit! Graag verwijzen we je op onze site naar de pagina stroomvereisten, hier kun je zien wat het stroomverbruik per cabine grootte is.

Stroomverbruik infrarood sauna

Een infrarood sauna werkt op infrarood stralers. Natuurlijk hangen je energiekosten ook af van jouw energieleverancier, maar gemiddeld betalen we nu € 0,588 voor 1 kilowattuur (kWh). Zoals hierboven ook beschreven staat. Als we ook hier uitgaan van een kleine sauna, net zoals we bij de bovenstaande sauna’s hebben gedaan, dan hebben de stralers samen een vermogen van 1600 Watt oftewel 1,6 kilowatt. Een uurtje in de sauna is 1,6 kW. Als je dit uitrekent met de huidige energieprijs kom je uit op € 0,94. Een uurtje ontspannen binnen handbereik met een stroomverbruik van minder dan een euro.

Kom langs bij de Saunakoning

Wil je nog meer informatie over het stroomverbruik van sauna’s of kijken wat de mogelijkheden zijn voor een sauna op maat? Bekijk dan ons sauna aanbod online of kom naar onze showrooms. We helpen je graag verder!

Terug naar overzicht
Bezoek onze showroom