Product was successfully added to your shopping cart.
Vorige

Barrelsauna 300 Red Cedar

Vorige

Barrelsauna 150 Thermowood

Barrelsauna 285 Half Moon Glass

Snel overzicht

4-6 personen
214 cm doorsnede
Lengte: 285
Knotty Red Cedar hout
Maximaal 90-120 graden
2 banken
Rugleuning
Vloerrooster

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 7.495,00
Bezoek onze showroom Stel een vraag
Ø: 214 D: 285
4-6 personen
2 Red Cedar Ligbanken
Combinauna Mogelijk
Eerste klas Red Cedar Hout
Behandeling niet nodig
Made in Canada

Stel een vraag over dit product
Maak een afspraak In onze showroom
Bekijk brochure Onze sauna collectie

Barrelsauna van Red Ceder FSC hout

Deze prachtige barrelsauna van Saunakoning is een ware eye-catcher! Niet alleen is een barrelsauna een ware aanvulling van uw tuin, ook brengt het gebruik van een Finse sauna een gevoel van ontspanning, rust en nieuwe energie. Door de getint glazen(smoked glass) halve maan achterzijde geniet u van een prachtig panoramisch uitzicht

Deze sauna beschikt over een buitenterrasje met twee zitbanken. Hij wordt als volgt geleverd:

Afmetingen: 285 x 214 cm
Aantal personen: 4-6
Houtsoort: Knotty Red Cedar
Verlichting: Geen
Achterwand: Half glas, half hout
Banken: Luxe saunabanken met rugleuningen
Banden: Aluminium spanbanden
Dak: Dakshingles (niet standaard inbegrepen – tegen meerprijs leverbaar)
Voorportiek: Voorportiek met twee zitbanken
Onderstel: Red Cedar steunpoten
Garantie: 2 jaar volledige garantie

Let op: het basismodel is zonder kachel, deze dient u dus nog bij te bestellen!

Bij deze barrelsauna adviseren wij een 9kW Sentiotec by Harvia kachel. Deze wordt geleverd inclusief lavastenen en siliconenkabel. Indien gewenst kan de sauna ook geleverd worden met een houtkachel. Deze kachel wordt geleverd inclusief geïsoleerde afvoerpijp, bevestigingsmateriaal en lavastenen.

 

Design dak

U kunt uw barrel sauna nu ook uitbreiden met een design dak. De bovenkant wordt volledig waterdicht afgesloten met EPDM-dakdekking. Over deze dakdekking wordt een mooi designdak gemaakt van Red Cedar balken gemonteerd die ervoor zorgt dat uw sauna 100% waterdicht blijft.

Een andere optie is om uw sauna te bedekken met dakshingles. Deze dakshingles zorgen ook voor een 100% waterdichte barrelsauna.

Constructie

Build to last

De sauna’s van Healthvision zijn Build-to-last, gebouwd van dusdanige kwaliteit dat ze een leven lang mee gaan. Robuuste, stevige banken, uitsluitend gebruik van hoogwaardig materiaal en een slim doordachte constructie. Als u investeert in Healthvision, heeft u daar dus de rest van uw leven plezier van!

Uitsluitend FSC-hout

Al het hout dat gebruikt wordt in onze sauna’s is gekapt in FSC-bossen. Dat wil zeggen dat de bossen goed beheert worden en het kappen van de bomen in balans is met de natuur. Er worden nieuwe bomen geplant zodat er van ontbossing geen sprake is.

Eerste klas Canadees Red Cedar hout

Het geeft die heerlijke, typische saunageur, werkt anti-bacterieel, kan perfect tegen vocht en dus ook vochtige ruimtes zoals badkamers, plus het weerkaatst infraroodstraling. Een betere houtsoort voor een infrarood sauna is er niet! Alle Enjoy Life sauna's zijn standaard van Red Cedar, heerlijke luxe dus!

Technologie

Harvia

Saunakoning is exclusief partner van het absolute A-merk onder de sauna kachels: het Finse Harvia. Harvia is in 1950 begonnen als kachel producent en is inmiddels uitgegroeid tot s ’s werelds grootste. Kwaliteit, betrouwbaarheid en degelijkheid; zo kunnen we Harvia het beste omschrijven. Daarom zijn onze kachels en besturingen allemaal van Harvia.

Bij een Finse sauna heeft u de keuze uit verschillende soorten kachels, met of zonder externe besturing. Een normale kachel met interne besturing, is voorzien van twee draaiknoppen waarmee u de tijd en de temperatuur in kunt stellen. Sauna’s met een externe besturing maken gebruik van een bedieningspaneel buiten de sauna. Voordeel hiervan is dat u een 24-uurs timer kunt inprogrammeren. Als u bijvoorbeeld de volgende dag om 18:00 uur thuis bent, kunt u zorgen dat de sauna dan al lekker warm is. Als u ook de luchtvochtigheid wilt kunnen regelen, doet u dat met een bio kachel. Deze kachel is voorzien van een extra vochtreservoir. Het water wordt verdampt waardoor de luchtvochtigheid omhoog gaat. Een bio kachel komt altijd in combinatie met een externe besturing, zodat u daar de luchtvochtigheidsgraad in kunt stellen. Ideaal voor als u houdt van een vochtige sauna.

Sentiotec Intern 3,6
3.6 kW
€335,-
Sentiotec intern
4.5 kW
€400,-
6 kW
€425,-
9 kW
€440,-
Harvia Cilindro intern
7 kW
€555,-
9 kW
€600,-
Sentiotec extern 3,6
3.5 kW
€270,-
Sentiotec extern
4.5 kW
€335,-
6 kW
€350,-
9 kW
€375,-

+ Externe besturing nodig

Harvia Cilindro extern
7 kW
€450,-
9 kW
€465,-
10,8 kW
€700,-

+ Externe besturing nodig

Harvia Luxury
€495,-
Sentiotec Premium
€450,-

Kachel vermogen

De grootte van de sauna bepaalt hoe krachtig de kachel moet zijn voor een ideaal vermogen. Een kachel met meer vermogen zorgt voor een snellere opwarming, terwijl een kachel met minder vermogen zorgt voor een langere opwarmtijd. We adviseren om minimaal het ideale vermogen te nemen. Aan de hand van onderstaande grafiek kunt u precies zien welk vermogen bij welke grootte past.

Werking

De Finse sauna

Een Finse sauna is in feite een hulpmiddel om ervoor te zorgen dat uw lichaam snel opwarmt. De temperatuur van de lucht in de sauna is dan ook erg hoog, soms tot wel 95 graden Celcius. Hoe vochtiger de lucht in de sauna is, hoe sneller uw lichaam de warmte opneemt. U kunt de lucht vochtiger maken door water, vaak gemengd met een lekker ruikende etherische olie, over de stenen van de kachel te gieten.

Sauna schema


Stap 1 - Douchen

Een saunagang begint altijd met een warme douche. Hygiëne is erg belangrijk.

Stap 2 - Afdrogen

Dit moet worden gedaan om straks in de sauna de hete lucht op de huid te kunnen toelaten. Als u nat de sauna in zou gaan dan wordt het zweten tegengegaan.

Stap 3 - Warm voetenbad (5 tot 10 minuten)

Door het warme water wordt het bloed in de voeten op een hogere temperatuur gebracht en wordt daarmee het lichaam voorbereid op de sauna. Daarnaast worden ook de haarvaten via het zenuwstelsel verwijd.

Stap 4 - Sauna (6 tot 15 minuten)

De minimale saunaduur is 6 minuten zodat de poriën kunnen openen en de zweetklieren hun werk kunnen doen. De maximaal aanbevolen tijd is 15 minuten waarvan de laatste 2 minuten zittend moeten worden doorgebracht om duizeligheid te voorkomen.

Stap 5 - Koud luchtbad (1 tot 5 minuten)

Het koude luchtbad kunt u het beste nemen in de buitenlucht gedurende één of enkele minuten. De longen staan dan klaar om volop zuurstof op te nemen.

Stap 6 - Koud afspoelen (zo mogelijk dompelbad)

Het beste kunt u een koude douche nemen of een tuinslang met koud water gebruiken. Begin bij uw linkervoet en werk dan langzaam omhoog. Nadat al het zweet afgespoeld is kunt u een koud dompelbad nemen of een stortemmer met koud water gebruiken om af te koelen. Het is erg belangrijk dat er goed afgekoeld wordt om warmtestuwing in het lichaam te voorkomen!

Stap 7 - Warm voetenbad (5 tot 10 minuten)

Een saunagang eindigt altijd weer met een warmvoetenbad. Het afgekoelde lichaam wordt zo geleidelijk op aangename temperatuur gebracht. De warmte trekt in het lichaam omhoog. Als u tijdens het voetenbad weer begint te zweten dan moet u beslist punt 6 en punt 7 herhalen. Dit is in verband met mogelijke warmtestuwing.

Extra opties

LED Verlichting

Bevestigd achter de rugleuning of onder de bank, met deze LED verlichting voegt u enorm veel sfeer toe aan uw sauna. U kunt de strip iedere kleur van de regenboog laten worden en daardoor kan deze ook gebruikt worden als kleurentherapie. De LED strip is flexibel en eenvoudig aan te sluiten. Tevens wordt er een afstandsbediening bij geleverd zodat u eenvoudig kunt wisselen van kleur.

Bluetooth muziekinstallatie

Deze moderne muziekinstallatie is speciaal ontworpen voor gebruik in Finse sauna’s. De vocht- en hittebestendige luidsprekers zorgen voor een perfecte geluidsweergave in de sauna. Dankzij de Bluetooth verbinding kunt u eenvoudig muziek streamen vanaf uw smartphone, wel zo gemakkelijk!

Saunasets

In een Finse sauna mogen een aantal zaken niet ontbreken, zoals een emmer en lepel om opgietmiddel over de kachel te gieten, een thermo/hygrometer en natuurlijk een zandloper. Deze basis benodigdheden zijn er in twee verschillende sets, Basic en een Harvia design steelset.

Ergonomische rugleuning

Dankzij de ergonomische vorm van deze rugleuning kunt u nu op iedere ­gewenste plek in uw sauna achterover leunen en volledig ondersteund worden. De ­rugleuning beschikt over extra ‘grip steunen’ zodat hij altijd op zijn plek blijft staan. Een absolute must, zeker voor in de grotere sauna’s en infrarood sauna’s.

Onze belofte

Saunakoning service

Bij Saunakoning begrijpen we hoe belangrijk het is om onze klanten een goede service te bieden. We hebben daarom alle onderdelen op voorraad en beschikken over eigen service monteurs voor een professionele en snelle afhandeling. In het onwaarschijnlijke geval dat er een reparatie nodig is, sturen we onze gespecialiseerde monteurs naar u toe, overal in de Benelux.

Sauna specialist

Bij Saunakoning heeft u uitsluitend te maken met specialisten op sauna gebied. Van de adviseurs in de showroom, tot de monteur die de installatie doet en de service verleent. Met 10 jaar ervaring zijn we als geen ander in staat om de juiste sauna voor u te vinden waar u jarenlang plezier van zult hebben.

Sauna brochure

Bekijk online of download de saunakoning brochure, boordevol informatie over ons ruime aanbod Sauna's
Heel veel saunaplezier!

{{block type="cms/block" block_id="recente-reacties"}}
{{block type="cms/block" block_id="constructie-barrel"}} {{block type="cms/block" block_id="spa_constructie"}} {{block type="cms/block" block_id="spa_energie"}} {{block type="cms/block" block_id="spa_technologie"}} {{block type="cms/block" block_id="spa_luxe"}} {{block type="cms/block" block_id="spa_belofte"}}