Saunakoning is geopend en volgens de RIVM maatregelen. Meer informatie

Product was successfully added to your shopping cart.
 • lazyload lazyload
 • lazyload lazyload
 • lazyload lazyload
 • lazyload lazyload
 • lazyload lazyload
 • lazyload lazyload
 • lazyload lazyload
 • lazyload lazyload
 • lazyload lazyload
Vorige

Enjoy Life IR300+

Vorige

Enjoy Life IR450+

Enjoy Life IR400+

Snel overzicht

4 personen
180 x 120 x 200 cm
8 dimbare full-spectrum stralers
4 carbon panelen
Luxe touchscreen display binnenzijde
Bluetooth verbinding
2 luidspeakers
Binnenverlichting

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 5.295,00

* Verplichte velden

€ 5.295,00
Bezoek onze showroom Stel een vraag
lazyload
B:180 D:120 H:200 cm
lazyload
Maximaal 4 Personen
lazyload
8 Full Spectrum Infraroodstralers
lazyload
4 Carbon Panelen
lazyload
Eersteklas Red Cedar Hout
lazyload
Kleurrijke LED Verlichting
lazyload
Bluetooth Muzieksysteem

lazyload

Stel een vraag over dit product
Maak een afspraak In onze showroom
Bekijk brochure Onze sauna collectie

Specificaties

- Afmeting: 180 x 120 x 200 cm
- Full spectrum stralers: 8
- Carbonpanelen: 4
- Carbonpaneel in vloer
- Stralers dimbaar van 50% tot 100%
- Volledig uitgevoerd in Red Cedar
- Controle paneel van binnen bedienbaar
- Binnenverlichting
- Radio/MP3/USB aansluiting met Bluetooth
- 2 luidsprekers
- LED verlichting achter rugleuning
- Luxe handgreep
- Vloerstraler

3 Sauna's in 1!
- Carbon infrarood
- Full spectrum infrarood
- Finse sauna (optie)

Plattegrond

lazyload

 

Recente reacties van klanten

Constructie

Easy-Fix systeem

Dankzij het Easy Fix systeem van Healthvision is deze sauna zeer eenvoudig op te bouwen. De panelen zijn geheel voorbereid zodat u zo min mogelijk zelf hoeft te doen. Geen klik-systeem dat de constructie verzwakt, maar eenvoudig te bevestigen panelen. Het opbouwen van een sauna is nog nooit zo gemakkelijk geweest!

lazyload
lazyload

Uitsluitend FSC-hout

Al het hout dat gebruikt wordt in onze sauna’s is gekapt in FSC-bossen. Dat wil zeggen dat de bossen goed beheert worden en het kappen van de bomen in balans is met de natuur. Er worden nieuwe bomen geplant zodat er van ontbossing geen sprake is.

Eerste klas Canadees Red Cedar hout

Het geeft die heerlijke, typische saunageur, werkt anti-bacterieel, kan perfect tegen vocht en dus ook vochtige ruimtes zoals badkamers, plus het weerkaatst infraroodstraling. Een betere houtsoort voor een infrarood sauna is er niet! Alle Enjoy Life sauna's zijn standaard van Red Cedar, heerlijke luxe dus!

lazyload

Verhuizen mogelijk

Dankzij het Easy Fix systeem is de sauna niet alleen heel eenvoudig op te bouwen, u kunt hem ook eenvoudig weer uit elkaar halen. Verhuizen van locatie of van woning is dus geen enkel probleem; de sauna verhuist gemakkelijk met u mee!

lazyload

Technologie

Voor pijnverlichting: Full Spectrum Infrarood

De meest gebruikte infraroodstraler is de full-spectrum straler. Deze door Philips ontwikkelde straler beschikt over alle golflengten infrarood, waarbij voornamelijk de korte golf het meeste effect heeft. Deze dringt diep genoeg door zodat het spieren en gewrichten opwarmt, wat zorgt voor pijnverlichting en versoepeling. Full spectrum stralers worden standaard gebruikt in de Enjoy Life sauna's.

lazyload

Energiezuinig

Onze infraroodsauna’s zijn zeer energiezuinig. Een gemiddeld verbruik per sessie kost omgerekend ongeveer € 0,25. In vergelijking met een traditionele sauna is dat ontzettend weinig. Mocht u per ongeluk vergeten om de sauna uit te zetten, dan gaat deze na 30 minuten automatisch uit. Zo komt u nooit voor verassingen te staan op uw energierekening, plus het is wel zo veilig!

lazyload
lazyload

3 sauna's in 1!

Het unieke van de Enjoy Life serie is dat een aantal modellen zijn uit te breiden met een traditionele sauna kachel. Naast de twee verschillende infrarood stralers dus een extra derde mogelijkheid: drie sauna’s in één! Zo heeft u alle mogelijke sauna typen in één cabine. Van pijnverlichting tot ontspanning tot een heerlijk warmte bad, wat wilt u nog meer!

Luxe bedieningspaneel

Het bedienen van uw sauna is nog nooit zo eenvoudig geweest. Het overzichtelijke scherm laat u direct zien wat er aan staat en middels de touchscreen knoppen kunt u alles eenvoudig bedienen. De stralers zijn dimbaar tot 70%, u kunt luisteren naar de radio, muziek op een USB stick, of zelfs muziek streamen vanaf uw smartphone dankzij de Bluetooth functie.

lazyload
lazyload

XXL full spectrum infrarood stralers

Bij sommige infraroodsauna’s zijn de stralers net niet hoog genoeg om ook de nek op te warmen, zeker niet bij lange mensen. Een standaard infraroodstraler is 54 cm hoog. De stralers van de Enjoy Life sauna’s zijn maar liefst 80 cm hoog! Hierdoor warmt de infraroodstraling uw hele lichaam op, van stuitje tot nek. Zoals u kunt zien op de afbeelding hiernaast, zijn zowel de full spectrum stralers als de carbon panelen 80 cm hoog.

Werking

Voordelen infraroodsauna

 • Pijnvermindering in spieren en gewrichten
 • Ontspanning
 • Ontgifting van het lichaam
 • Goed voor het hart
 • Een betere bloedsomloop
 • Het verbranden van calorieen

Positieve uitwerking op:

 • Reuma
 • Artrose
 • Artritis
 • Fibromyalgie
 • Sportblessures
 • Chronische darmklachten

Wat is infraroodstraling


Infraroodstraling is een vorm van licht die warmte transporteert. Een goed voorbeeld hiervan is de warmte die van de zon komt. U voelt het direct als er een wolk voor de zon verschijnt; het voelt meteen kouder omdat u dan de warmte mist die wordt overgebracht door de infraroodstraling.

Infraroodstraling is voor ons onzichtbaar. Alleen met infrarood camera’s is dit licht wel te zien. Ze noemen deze camera’s niet voor niets warmtecamera’s, want infraroodstraling transporteert immers warmte. Deze warmte dringt door in ons lichaam en warmt ons op.

Infraroodstraling bestaat uit drie verschillende soorten die ieder op een unieke wijze doordringen in onze huid. Deze soorten straling heten korte golf (IR-A), midden golf (IR-B) en lange golf (IR-C) infraroodstraling. In onderstaande afbeelding ziet u waar deze zich bevinden in het lichtspectrum.

lazyloadHoe dichter de straling bij het zichtbaar licht komt, hoe korter de golflengte wordt en hoe krachtiger de straling is. Korte golf infraroodstraling is dus het meest krachtige en dringt daarom het diepste door in de huid. Deze straling dringt zelfs zo ver door dat het onze spieren en gewrichten opwarmt. Iedere vorm infraroodstraling heeft een andere uitwerking op ons lichaam.

Dieptewerking per straling

lazyload

IR-A

De korte golf straling met een golflengte van 760 tot 1400 nm is de krachtigste van de drie. Deze straling dringt diep door tot in de spieren en gewrichten en zorgt voor opwarming, ontspanning en pijnverlichting. Deze straling wordt veel gebruikt door mensen met pijnklachten in spieren of gewrichten (bijvoorbeeld de rug), sportblessures of chronische aandoeningen zoals reuma, artrose, artritis en fibromyalgie. Alleen full-spectrum stralers beschikken over deze straling.

IR-B

Midden golf straling met een golflengte van 1400 tot 3000 nm ; dringt door tot in de bovenste lederhuid. Dit is goed voor de bloedcirculatie, transpireren en het ontgiften van het lichaam.

IR-C

Lange golf straling met een golflengte van 3000 tot 10.000 nm; dringt alleen door tot in de bovenste laag van de huid: de opperhuid. Deze straling is goed voor de huid, zorgt mede voor een goede doorbloeding en een verhoogde transpiratie, maar wordt voornamelijk gebruikt ter ontspanning. Deze straling wordt gegeven door keramische stralers, carbon panelen en magnesiumoxide stralers (ook wel incoloy genoemd).

Luxe

Bluetooth muzieksysteem

De Enjoy Life sauna’s beschikken over een bijzonder goed muzieksysteem waarmee u zelf muziek vanaf uw telefoon kunt streamen. Naar uw eigen muziek luisteren in de sauna is nog nooit zo gemakkelijk geweest. Twee full-range luidsprekers zijn gemonteerd onder de bank, waardoor die ruimte wordt gebruikt als extra klank kast. Dit resulteert in een fantastische geluidsweergave.

LED verlichting

Standaard in iedere Enjoy Life sauna, is de prachtige LED verlichting achter de hoofdsteun. Instelbaar in iedere kleur van de regenboog is het een absolute sfeermaker. Het effect van kleurlicht kan therapeutische uitwerking hebben op lichaam en geest.

Extra opties

Aromatherapie

Verrijk uw sauna ervaring met een van deze zes etherische oliën. Ze verspreiden hun aroma zeer gelijkmatig dankzij een speciale spons. Deze spons activeert de olie en zorgt voor een zeer lange levensduur. Als u hem niet meer goed ruikt dan draait u de deksel erop, zet hem een uur op het deksel en hij is dankzij de activerende werking van de spons weer zo goed als nieuw. Verkrijgbaar in zes unieke geuren, ieder met een eigen uitwerking en invloed op uw sauna ervaring.

lazyload

Kleurentherapie

In iedere sauna zit standaard een kleurenlamp met 4 kleuren. U kunt deze vervangen door een professionele kleurentherapie. Deze lamp produceert dankzij 609 individuele LED’s een intens lichtbad dat in te stellen is in iedere kleur van de regenboog. Deze kleurentherapie wordt geleverd met een afstandsbediening zodat u eenvoudig van afstand de kleur kunt instellen.

Ergonomische rugleuring

Dankzij de ergonomische vorm van deze rugleuning kunt u nu op iedere ­gewenste plek in uw sauna achterover leunen en volledig ondersteund worden. De ­rugleuning beschikt over extra ‘grip steunen’ zodat hij altijd op zijn plek blijft staan. Een absolute must, zeker voor in de grotere sauna’s en infrarood sauna’s.

lazyload

Onze belofte

Saunakoning service

Bij Saunakoning begrijpen we hoe belangrijk het is om onze klanten een goede service te bieden. We hebben daarom alle onderdelen op voorraad en beschikken over eigen service monteurs voor een professionele en snelle afhandeling. In het onwaarschijnlijke geval dat er een reparatie nodig is, sturen we onze gespecialiseerde monteurs naar u toe, overal in de Benelux.

lazyload
lazyload

Sauna specialist

Bij Saunakoning heeft u uitsluitend te maken met specialisten op sauna gebied. Van de adviseurs in de showroom, tot de monteur die de installatie doet en de service verleent. Met 10 jaar ervaring zijn we als geen ander in staat om de juiste sauna voor u te vinden waar u jarenlang plezier van zult hebben.

lazyload

Sauna brochure

Bekijk online of download de saunakoning brochure, boordevol informatie over ons ruime aanbod Sauna's
Heel veel saunaplezier!

lazyload

Specificaties

- Afmeting: 180 x 120 x 200 cm
- Full spectrum stralers: 8
- Carbonpanelen: 4
- Carbonpaneel in vloer
- Stralers dimbaar van 50% tot 100%
- Volledig uitgevoerd in Red Cedar
- Controle paneel van binnen en buiten bedienbaar
- Binnenverlichting
- Radio/MP3/USB aansluiting met Bluetooth
- 2 luidsprekers
- LED verlichting achter rugleuning
- Luxe handgreep
- Vloerstraler

3 Sauna's in 1!
- Carbon infrarood
- Fullspectrum infrarood
- Finse sauna (optie)